Dyna till barnvagnen

En barnvagnsdyna blev det av kanintyget jag köpte på Åhléns för ett par veckor sedan. Har länge tänkt fixa en dyna till Lilla N:s P&T men inte riktigt hittat det rätta tyget. Kaninerna blev perfekta!

Det var dock inte helt enkelt att knåpa ihop den här dynan. Jag funderade mycket på hur jag skulle göra den och till sist blev det ganska bra trots allt. Det enda jag inte är nöjd med är hur den ser ut högst upp, men jag vet inte riktigt hur annars jag skulle gjort… det får väl vara så, det kanske är mest jag som tänker på det :).

Arbetsbeskrivning:

 1. Jag klippte till en lagom stor bit av kanintyget till framsidan. Till baksidan har jag använt en bit fleece, tanken var att dynan skulle bli vändbar beroende på temperatur, men fleecesidan blev inte så snygg synd nog, men den funkar nog i alla fall.
 2. Sen sydde jag ihop fram och baksida till en stor och lång ”påse”, med öppning i den övre kortsidan.
 3. Och så vände jag hela härligheten rätt efter att ha pressat förstås.
 4. Dags att sy första öppningen för selen, jag sydde som ett stort knapphål med vanlig tät och bred sicksacksöm. Det var svårt att få det snyggt!
 5. När första öppningen var klar fyllde jag lagom med stoppning (vanlig vadd) så det blev som en sittkudde. Därefter sydde jag en stickning där sitsen skulle övergå i rygg.
 6. Jag forsatte likadant hela vägen upp – sydde de öppningar som skulle vara, fyllde med vadd, sydde ytterligare två stickningar på ryggen så den blir indelad i tre ”fack”. Det översta fyllde jag med lite mer vadd än de övriga, den blir som en kudde.
 7. Sista momentet, som inte blev så bra, var att fästa en tygbit överst mot baksidan som skulle fästa dynan mot ryggen. Jag fäste i sidorna (fem centimeter ner ungefär) och sen sydde jag fast tygbiten i överkant samtidigt som jag sydde ihop dynans fram och baksidor. Jag lämnade hål för de remmar som finns i överkanten på vagnen, där hade jag börjat med att sy ihop dynan för sig. Svårt att förklara och alla vagnar ser olika ut så här får man helt enkelt försöka klura ut en bra lösning.

I stort sett är jag nöjd med dynan, den blev fin och tyget passade perfekt! Skulle kunnat gjort den lite bredare dock, och kanske så den går ner över vagnens framkant? Lilla N verkar mycket nöjd i alla fall, det är huvudsaken 🙂

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ett Tu Tre
  Jul 09, 2008 @ 16:50:54

  En riktig färgklick till vagnen (även om vagnen också har färg)! Härlig dyna och intressant att läsa hur du gjorde, bra att veta om orken och lusten skulle falla på.

  Svara

 2. Ett Tu Tre
  Jul 11, 2008 @ 19:41:04

  Hej igen!
  Jag har en liten utmaning till dig på min blogg.

  Svara

 3. Anette Gunnarsson
  Sep 04, 2008 @ 10:45:20

  Hejsan! Såg det fina tyget med kaniner.. älskar kaniner 🙂 Finns det tyget fortfarande kvar på Åhlens tro? Tack för svar!

  Svara

 4. Spenatmamman
  Sep 05, 2008 @ 06:12:11

  Hej Anette! Sist jag var på Åhléns i Nyköping fanns det i alla fall där, det är kanske någon månad sedan.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: